Forum

Hoşgeldiniz Misafir 

Üst Kısım Göster/Gizle

Hoşgeldin Ziyaretçi, foruma yazabilmek için kayıt gereklidir.

Sayfalar: 1 [2]
Yazan Konu:Otostop
cagri
Binbaşı
Yazılar: 216
Mesaj Gönder
Yazı Otostop
den: February 8, 2007, 16:09

Jason övgülerine layik olmaya çalişiyorum ama biraktim ben o işleri.

filyunus
Binbaşı
Yazılar: 160
Mesaj Gönder
Yazı Otostop
den: July 20, 2008, 18:33

otostop çekilen yerde önemli tabi... ben yillardir birilerini arabaya traktöre kamyona vs... alirim. yillardirda mecbur kaldikça arabalara binerim. yerleşimin ve trafiğin bol olduğu yerlerde gördüğüm herkesi almam veya önce bi tipine bakmak lazim sonra etrafina, burda ne ariyor olabilir? kim olabilir? gecenin ikisinde yaşli bir adami karanlikta elinde bir torba yürürken görürseniz? yol köy yolu adam bi yere gitmek zorundadir. (ki o adam da hasta hanimin ilaci bitmiş onu almaya gidiyormuş şehre (25 km yolu var) o saatte araba bulamamiş söylediği bi kaç kimse ilgilenmemiş, o da kizmiş vurmuş yola... illaki otostop çekilecekse ;
sehir içi gibi yerlerde araçlarin sizi kolay görebileceği tercihen yavaş gidilen(kavşak olabilir :D ) aracin durabileceği bir yer (yakinlarinda cep olabilir) seçilmelidir. aksi halde vatandaş ayağini gazdan bile kaldirmaya tenezzül etmeyecektir. eğer otostop yapilacak yer şehirdişi ve yerleşimin olmadiği bir yer ise mümkün mertebe tali yollari ana yola bağlayan köşeler, hatta gitmek istediğiniz tarafta durmalisiniz...
böyle bir kavşak, köşe, vs. yoksa gitmek istediğiz yönde yürümek ve gelen araçlara el ile işaret vermek çok daha olumlu sonuçlar verir...

araç durdu ve sizi almaya niyetlendi diyelim. sizi birakacaği yerde stratejik açidan çok önemlidir. binmeden önce nerede ineceğinizi mutlaka öğrenin :D

güzergah size uyuyor ve bindiniz illaki arabanin kurallari vardir. aman dikkat edin hemen sağa çekiverir....:D

şöför tipleri o anki ruh haline göre iki ana kola ayrilir. muhabbet etmek isteyen muhabbet etmek istemeyen..(istisna kötü niyetlide olabilir:D) muhabbet etmek istemeyen tipte yapilmasi gereken şudur: istediğiniz noktaya varincaya kadar konuşmamak. varincada abi beni şu sağda indiriver...
muhabbet etmek istiyen tipte ise nerden geliyon nere gidiyon sizin işte zor valla .............................. abi beni şu sağda indiriver :D

Sayfalar: 1 [2]
Mingle Forum by cartpauj
Versiyon: 1.0.31 ; Sayfa yükleme süresi: 0.051 saniyedir.

Share