Kredi ; Sözlük anlami itibariyle "sayginlik ve güven" anlaminda kullanilmakta olup, genel anlamda herhangi birine ödünç para vermek veya nakit olarak alinacak bir mal veya verilecek bir hizmetin yerine getirilmesine kefalet etmek, garanti vermek, bedelini daha sonra almak kaydiyla bir mal ve / veya hizmeti vermek olarak tanimlanmaktadir.
Gelecekte sahip olmak istediğin şeylere (ev, araba, eğitim, iş kurmak ya da kendi başina tatil gibi) bütçen yetmediğinde sana yardimci olacak en değerli araçlardan biri de kredi olacak. Bu nedenlerden dolayi krediler hakkinda herkesin az çok bilgi sahibi olmasi gerekir.
Bankalar Yasasi açisindan ise kredi ; Bankalarin, özvarliklarinin yani sira, topladiklari vadeli ve vadesiz Türk Lirasi yada döviz mevduat ile banka dişinda temin ettikleri fonlari, yasal sinirlar içinde ve banka içi mevzuati çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine belirli bir süre sonra geri alinmasi kaydi ile borç olarak vermesi ya da borç anlaminda olmamakla birlikte, birbirleriyle taraflardan birinin taahhüdünün ve / veya bu taahhütten doğacak borçlarinin garanti edilmesi işlemidir. (ingilizce karşiliği = bank credit / credits )
Kimlere Kredi Verilir? Kimler Kredi Alabilir? ilerleyen yaşlarinda, sahip olmak ya da yapmak istenilen şeylere ulaşmak için kredi kullanilir. iş sadece kredi almakla kalmiyor ayni zaman da kredinin geri ödenmesi planlamak ve bütçe yapmak da var. Yani ben istedim gideyim kredi alayim demekle olmuyor, her kredi kullanan bunun geri ödemesini düşünmelidir. Geri ödeme gücü olan ve kara listede olmayan herkese banka kredisi verilir.
Gelecek sana değil sen geleceğe git. Banka kredilerinin insanlara verdiği budur. Para biriktirmek ve para elde etmek için bekleyeceğin zamani taksit ödemekle geçirmek istiyorsaniz, en yakin banka şubesine hatta bankalarin internet şubelerine gidebilirsiniz. Her zaman geri ödeyebileceğiniz kredi miktarini hesaplamada özen gösterin. Bu herkes için en iyi olandir.
Sayfalar: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Versiyon: 1.0.31
;
Sayfa yükleme süresi: 0.018 saniyedir.
Bu site kullanıcı yorumlarıyla oluşturulmuştur. Yazıların doğruluğu veya yanlışlığı garanti edilemez. Tüm sorular ve cevUPlar sallamadır. Doğru olma ihtimali de vardır. Faydalı olan bilgileri didiklemeniz temennisiyle. Okurlarımıza duyrulur. Cevup.com
Forum
Hoşgeldiniz Misafir
Üst Kısım Göster/GizleHoşgeldin Ziyaretçi, foruma yazabilmek için kayıt gereklidir.
Forum » Serbest Alan - Soru ve Cevap » Ekonomi » Kredi Nedir?
Yazılar: 18
Mesaj Gönder
den: April 1, 2008, 16:25
Kredi ; Sözlük anlami itibariyle "sayginlik ve güven" anlaminda kullanilmakta olup, genel anlamda herhangi birine ödünç para vermek veya nakit olarak alinacak bir mal veya verilecek bir hizmetin yerine getirilmesine kefalet etmek, garanti vermek, bedelini daha sonra almak kaydiyla bir mal ve / veya hizmeti vermek olarak tanimlanmaktadir.
Gelecekte sahip olmak istediğin şeylere (ev, araba, eğitim, iş kurmak ya da kendi başina tatil gibi) bütçen yetmediğinde sana yardimci olacak en değerli araçlardan biri de kredi olacak. Bu nedenlerden dolayi krediler hakkinda herkesin az çok bilgi sahibi olmasi gerekir.
Bankalar Yasasi açisindan ise kredi ; Bankalarin, özvarliklarinin yani sira, topladiklari vadeli ve vadesiz Türk Lirasi yada döviz mevduat ile banka dişinda temin ettikleri fonlari, yasal sinirlar içinde ve banka içi mevzuati çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine belirli bir süre sonra geri alinmasi kaydi ile borç olarak vermesi ya da borç anlaminda olmamakla birlikte, birbirleriyle taraflardan birinin taahhüdünün ve / veya bu taahhütten doğacak borçlarinin garanti edilmesi işlemidir. (ingilizce karşiliği = bank credit / credits )
Kimlere Kredi Verilir? Kimler Kredi Alabilir?
ilerleyen yaşlarinda, sahip olmak ya da yapmak istenilen şeylere ulaşmak için kredi kullanilir. iş sadece kredi almakla kalmiyor ayni zaman da kredinin geri ödenmesi planlamak ve bütçe yapmak da var. Yani ben istedim gideyim kredi alayim demekle olmuyor, her kredi kullanan bunun geri ödemesini düşünmelidir. Geri ödeme gücü olan ve kara listede olmayan herkese banka kredisi verilir.
Gelecek sana değil sen geleceğe git. Banka kredilerinin insanlara verdiği budur. Para biriktirmek ve para elde etmek için bekleyeceğin zamani taksit ödemekle geçirmek istiyorsaniz, en yakin banka şubesine hatta bankalarin internet şubelerine gidebilirsiniz.
Her zaman geri ödeyebileceğiniz kredi miktarini hesaplamada özen gösterin. Bu herkes için en iyi olandir.
Versiyon: 1.0.31 ; Sayfa yükleme süresi: 0.018 saniyedir.